Mi az Állástérkép küldetése?

Az Állástérképpel új szemléletet hozunk az álláskeresésbe. Az utazási idő nagyban befolyásolja az emberek elégedettségét a munkájukkal kapcsolatban. Az Állástérkép begyűjti az álláslehetőségeket, az álláshirdetéseket elemezve felkutatja a munkavégzés helyszínét, majd térképen megjeleníti azokat.

Technikai újításunk

A térképes álláskereső ötletének sikere a megvalósításon múlik. A körültekintő tervezésnek köszönhetően az álláskínálat egyedi kereső kulcsszavakra szűrhető, amihez azonnali (!) térképi megjelenítés párosul. Mindezt úgy, hogy nem csak előre beállított feltételekre lehet szűrni, hanem valóban bármire rákereshetünk: ha a keresett szó szerepel egy álláshirdetés szövegében, azonnal megjelenik a térképen is.

A munka fontossága

Az emberek a napjaik, és így az életük jelentős részét a munkájukkal töltik. A munkahelyváltás akár évekre is meghatározhatja a munkavállaló mindennapjait. Ezért abban hiszünk, hogy az álláskeresésnek a legnagyobb nyitottsággal, bizalommal és partnerséggel kell történnie. Minél több előzetes információnk van és azok minél jobban rendszerezve vannak, annál valószínűbb, hogy megfelelő álláslehetőséget találunk.

Helyszín alapú keresés

A helyszín alapú keresés a munkalehetőségek egy újfajta rendszerezését teszi lehetővé. Az emberek sok tényezőt mérlegelve döntik el, hogy jelentkeznek egy állásra, vagy nem. A lokáció, az ingázási idő, a munkahely környezete is egy ilyen tényező. Az adott élethelyzet általában behatárolja, hogy ki hajlandó munka kapcsán költözésre vagy éppen mennyi időt tud utazásra fordítani. Ez egy igen-nem tényező, azaz néhány lehetőség éppen a lokáció miatt nem jöhet számításba. De fordítva is gondolkodhatunk: az Állástérkép azoknak is hasznok, akik éppen költözés (vagy ingatlanvásárlás előtt) kívánják feltérképezni egy környék nyújtotta lehetőségeket.

Az Állástérkép és a közelmúlt eseményei (álláskeresés a covid alatt és után)

A 2020-as év kihívásai rávilágítottak pár dologra, amit eddig is lehetett sejteni, de kevésbé volt szemléletes. Eljutni valahova kihívás: kihívás a dugóban ülve, kihívás a közösségi közlekedéssel maszkot viselve és kihívás a természetnek is az okozott környezetterhelést elviselni. A tavaszi időszakban az ország mobilitása lecsökkent, vagy éppen egy természetesebb, fenntarthatóbb szintre került. Az Állástérkép egy lehetőséget kínál, arra hogy könnyen felismerjük, ha egy jó lehetőség a közelünkben kínálkozik. Mottónk: Lehet, hogy álmaid állásáért nem is kell olyan messzire menned!

A home office és a távmunka sokaknak kínált megoldást a koronavírusválság kezelésére. Van aki számára ez jutalom, van akinek maga a pokol. Egy biztos: a munkahely és az elérhetőség viszonya megváltozott. Újraértékeljük, hogy mi számít közelnek és távolnak. Ami eddig közelinek tűnt (napi kétszer 40 perc bkv) hirtelen leküzdhetetlen távolivá vált, míg ami eddig távoli volt (Borsodból dolgozni Budapestre) hirtelen távmunkában, kéthetente személyes jelenléttel, realitássá vált.

A koronavírusválság következtében sok ember kényszerül új irányok felé nyitni a karrierjében. Belevágni valami egészen újba, mert amit eddig csinált, az bizonytalan időre megszűnt, vagy átalakult. Számukra a közeli álláslehetőségek böngészése - a találatok konkrét munkakörre történő szűrése nélkül - meglepően eredményes lehet! Ezt a lehetőséget Magyarországon kizárólag az Állástérkép teszi elérhetővé.

A veszélyhelyzet alatt felértékelődött a helyi közösség szerepe. A helyi szolgáltatások, a helyi termékek és talán a helyi munkahelyek is értékesebbek.

Személyes történetünk

Minden új ötlet egy személyes történettel kezdődik. Régóta éreztük és rézékeltük, hogy valami nem úgy működik az álláspiacon, ahogy annak kellene. A munkáltatók nehezen találnak számukra megfelelő embert, miközben az álláskeresők sokszor csak a hosszú kiválasztási folyamat végén döbbennek rá, hogy valami mást kerestek. Hiába a több ezer állás és a több ezer munkakereső :)

Ismerjük az érme mindkét oldalát, voltunk álláskeresők és álláshirdetést fogalmazó interjúztatók is. Ismerjük, hogy milyen, amikor valaki hiányszakmában dolgozik, és azt is, amikor szűk piacon, speciális szakterületen, azaz kevés lehetőség mellett szeretne valaki elhelyezkedni. Adrián IT fejlesztőként, Renáta településtervező építészként vágott bele az álláskeresésbe.

A fordulatot - hogy új szemléletre van szükség az álláskeresésben - az hozta el, amikor egyikünket egy munkaerő toborzó cég a saját aktuális munkahelyére, a saját pozíciójával kereste meg. A bevett szokás szerint, a potenciális jelentkező csak az álláshirdetés ködös szövegét ismerhette meg, a hirdető cég neve, a munkavégzés helye és a bérsáv is rejtve maradt. Felmerülhet a kérdés, hogy akkor honnan tudta, hogy ez az munkahely, ahol éppen dolgozott? Az álláshirdetés olyan fontos dolgokra, mint a várható fizetés, vagy hogy hol fogja az alkalmazott a munkanapjait tölteni, nem tért ki, azonban a csapatépítő programok részletezése alapján egyértelműen felismerhető volt a hirdető (a gyanú a toborzó céggel folytatott későbbi egyeztetés alkalmával beigazolódott).

Ekkor döntöttük el, hogy az álláskeresést meg kell reformálni. A pályázóknak ténylegesen releváns információra van szükségük ahhoz, hogy a számukra megfelelő álláshirdetéseket megtalálják és megpályázzák. Hogy olyan munkahelyen dolgozzanak, ahol motiváltak tudnak maradni, amivel végső soron a munkáltatók is jól járnak. Tipikus win-win szituáció.

Így jutottunk el Magyarország első térkép alapú álláskeresőjének ötletéhez. Az Állástérkép segít a közeli állások feltérképezésében. Egy lépés a partnerségre épülő álláskeresés felé.

Milyen kihívások várnak még ránk, mi foglalkoztat most?

Azon vagyunk, hogy minél színvonalasabb szolgáltatást nyújtsunk. Más álláskereső portálokhoz képest újat, többlet lehetőséget adjunk. Ezért folyamatosan fejlesztünk, javítjuk az oldal működését! Érdemes időről-időre meglátogatni minket!

Ha izgalmasnak találod az oldalt, szeretettel várjuk véleményedet, ötleteidet az allasterkep@gmail.com címre.